Un projecte relacionarà meteorologia extrema, biodiversitat atmosfèrica i salut humana

Un projecte de l'ICTA-UAB liderat per la investigadora Jordina Belmonte estudiarà els efectes dels fenòmens meteorològics extrems sobre la biodiversitat biològica present en l'atmosfera per preveure possibles canvis en el medi ambient i afectacions a les salut humana.

L’Amazones bolivià, de camí a la deforestació

Una de les zones de major biodiversitat amazònica patirà pèrdues molt més “alarmants” amb l’aprovació d’una controvertida llei, segons denuncia un estudi realitzat per investigadors del ICTA-UAB.

Èxits de l’ICTA-UAB: cinc projectes ERC en dos anys

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha rebut cinc ajuts del Consell Europeu de Recerca (ERC) en dos anys, el que suposa aproximadament el 10% dels ajuts d’aquesta institució atorgats a Catalunya durant el període de finals del 2015 a finals del 2017. Aquests cinc projectes suposaran la contractació de més de 30 investigadors doctorals i postdoctorals.

Científics alerten de la ràpida degradació dels ecosistemes marins i la seva greu repercussió per al planeta

Un llibre editat per investigadors de l'ICTA-UAB, la UB, el CNRS francès i l'IEO aborda el concepte de "bosc animal" i recorda l'important paper dels mars i oceans front al canvi climàtic.

Un nou mapa elaborat per l'ICTA-UAB mostra els èxits, problemes i grans desafiaments del procés de transició a una societat lliure de...

La resistència contra l'extracció massiva de carbó a Austràlia i el creixent moviment que advoca per una "transició justa" a una societat lliure de combustibles fòssils ha tingut cert èxit però s'enfronta a grans desafiaments.

La investigadora de l’ICTA-UAB Victoria Reyes-García rep un ERC Consolidator Grant

La investigadora ICREA a l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), Victoria Reyes- García ha rebut un ajut Consolidator Grant del Consell Europeu de Recerca (ERC) per a desenvolupar un projecte que vol aportar informació del coneixement local a la investigació del canvi climàtic.

La Fundació Bancària ”la Caixa”, l’ICTA-UAB i el CREAF presenten l’estudi pioner Boscos sans per a una societat saludable

• Àngel Font, director corporatiu de Recerca i Estratègia de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Martí Boada, professor i investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat  Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB).

El mapa "Blockadia" de l'ICTA-UAB recull els moviments mundials contra els combustibles fòssils

Un nou mapa interactiu elaborat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) mostra l'impacte mundial de les accions de resistència directa que duen a terme les persones que s'enfronten físicament als projectes d'extracció de combustibles fòssils.

Neix l'Aliança de centres i unitats d'excel·lència Severo Ochoa i María de Maeztu

La Secretària d'Estat d'I+D+i, Carmen Vela, ha presidit la primera reunió de la nova Aliança d'Excel·lència Severo Ochoa i María de Maeztu.

La gentrificació verda pot limitar l'efecte favorable que les zones verdes tenen en la salut

Una recerca científica de l'ICTA-UAB i l'IMIM suggereix que els veïns de les classes socials més desafavorides no es beneficien per igual dels efectes que la creació de zones verdes té per a la salut.

La contaminació petroliera de l'Amazones està modificant la composició química de l'aigua

Un estudi científic de l'ICTA-UAB i l'ISS-EUR quantifica l'impacte ambiental dels abocaments procedents de l'extracció petroliera en rius de les capçaleres de l'Amazones.

Investigadors de l'ICTA-UAB alerten que les plantacions de palmera d'oli provoquen la infertilitat dels sòls tropicals

Les plantacions de palmera d'oli africana estan substituint en un 40% els boscos tropicals i en un 32% les pastures naturals i de cultiu de gra bàsic, segons un estudi realitzat per investigadors de l'ICTA-UAB a Guatemala.

L’EJAtlas arriba als 2.100 casos d'estudi de conflictes socioambientals al món

L'Atles de Justícia Ambiental (EJAtlas), creat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), compta en l'actualitat amb 2.100 casos de conflictes ecològic-distributius identificats en diferents indrets del món.

Un termòstat a l’edat de gel va evitar el refredament extrem del clima

Durant les edats de gel, un mecanisme regulador no identificat va evitar que les concentracions atmosfèriques de CO2 caiguessin per sota d'un nivell que podria haver donat lloc a un refredament ràpid.

La nova teoria del "a-creixement" econòmic contribueix a la viabilitat de les polítiques climàtiques

 L'investigador de l'ICTA-UAB, Jeroen van den Bergh publica aquest mes a Nature Climate Change un estudi que proposa una nova teoria econòmica compatible amb la lluita contra el canvi climàtic.

Nova 'Guia de benvinguda' a l'ICTA-UAB

Ja teniu a la vostra disposició la nova 'Guia de Benvinguda' de l'ICTA-UAB. El document pretén ajudar a descobrir els fonaments del programa de doctorat, l'estructura de ICTA-UAB, etc.
'
Personal
Victoria Reyes García
Victoria Reyes García

Victoria Reyes-García (Ph.D en Antropologia, 2001, University of Florida) és Professora d'Investigació ICREA a l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals. La seva recerca es centra en els beneficis que proporciona el coneixement ecològic local i en els efectes que l'economia de mercat provoca en aquest coneixement. Reyes-García ha treballat en projectes de recerca internacionals desde 1996. Va viure continuament amb els Tsimane', un grup indígena de la Amazonía boliviana, des del 1999 fins al 2004. Té una llarga experiència en investigacions multidisciplinars amb antropòlegs físics i culturals, agrònoms, biólegs, i economistes. Des de l'abril del 2006 dirigueix el Laboratori d'Etnoecología a l'ICTA-UAB. La seva recerca ha estat financiada pel Banc Mundial, la Fundació Nacional de Ciencia dels EEUU, la Fundació Wenner-Gren, la Fundació Inter-Americana, la Fundació BBVA, el Ministeri d'Educació i Ciència, i el 6è PM de la UE. Apart de la recerca a Bolívia, actualment té recerca en curs a Espanya i la Índia. Té més de 50 publicacions a revistes indexades, incluent-hi, entre d'altres Science, Proceedings of the National Academy of Sciences, Biodiversity and Conservation, Human Ecology, Economic Botany, Journal of Ethnobiology, i Current Anthropology.

Interessos en recerca

La seva investigació abasta l´estudi interdisciplinari de les relacions dinàmiques entre poblacions, biota i medi ambient. Utilitza una perspectiva multidisciplinar (treballant amb científics ecologistas, economistes, psicòlegs, enginyeers agrònoms, arqueòlegs i informàtics) i dades empíriques per analitzar 1) els efectes del canvi global a les societats rurals, i 2) les respostes sociales a qüestions ambientals. La seva investigación es basa en la percepció de les ciències naturals i del comportament a diferents nivells, tant del punt de vista dels pobladors de les naciones en desenvolupament com dels responsables polítics de les nacions industrials. Les seves àrees de recerca actuals inclouen (1) la naturalesa adaptativa de la cultura, (2) el canvi global a les societats de petita escala, i (3) les eines emergents de conservació.

Paraules clau

Diversitat Biocultural, Eines de Conservació, Canvi Global, Etnoecologia, Coneixement ecològic local, Societats de petita escala

Victoria Reyes García
Email UAB: Victoria.Reyes@uab.cat
Web: http://icta.uab.cat/etnoecologia/
Despatx ICTA: Z/119
Telèfon ICTA: 935868976
Activitats ICTA