L'Acord de París es veu obstaculitzat per promeses inconsistents, segons un estudi de l'ICTA-UAB

Les promeses de l'Acord Climàtic de París realitzades per alguns països podrien no ser tan ambicioses com semblen, segons un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB).

Troben altes concentracions de plom en la fauna silvestre de l'Amazònia

Investigadors de l'ICTA-UAB i de la UVic-UCC han detectat concentracions de plom elevades en mostres de fauna salvatge de l'Amazònia peruana, originades per la munició de plom i la contaminació relacionada amb l'extracció petroliera.

Mesuren el potencial dels boscos per alentir el canvi climàtic

Els boscos pirinencs, cornisa cantàbrica i Galícia mostren un important potencial per acumular quantitats encara més grans de diòxid de carboni en el futur i així ajudar a frenar l'augment en les concentracions del gas CO2 que està escalfant el planeta.

Per què els ambientalistes mengen carn?

Un estudi de l'ICTA-UAB analitza els motius pels quals científics conscienciats amb el medi ambient no renuncien al consum de carn, causant d'importants impactes ambientals al planeta.

La gestió del verd urbà permet incrementar la presència d’ocells a les ciutats

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies, segons un estudi científic realitzat per investigadors de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) que analitza quines estratègies cal implementar sobre la vegetació urbana per aconseguir “naturalitzar” les ciutats afavorint l’entrada de flora i fauna.

El riu Ebre aboca anualment 2.200 milions de microplàstics al Mar Mediterrani

Un estudi de l'ICTA-UAB analitza la distribució i concentració de microplàstics procedents d'un dels principals rius de la Mediterrània occidental.

Un projecte europeu ofereix ajuda per crear hivernacles a cobertes

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha obert una convocatòria que pretén donar suport a nous projectes d'hivernacles en cobertes, en el marc del Projecte GROOF.

L’ICTA-UAB participa al projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Bracelona (ICTA-UAB) és una de les institucions impulsores d’un projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics per disminuir l’impacte de les altes temperatures de l’estiu.

L'escalfament de l’oceà podria portar a un 17% menys de biomassa d'espècies marines a nivell global, a finals de segle

El canvi climàtic afectarà la distribució i abundància de la vida marina, però la magnitud total d'aquests canvis ha estat difícil de predir, fins ara, a causa de les limitacions dels models d'ecosistemes individuals utilitzats per a tals pronòstics.

Un estudi desestima les polítiques de creixement verd per fer front a l'emergència ecològica

Investigadors de l'ICTA-UAB i de la Goldsmiths University of London indiquen que la reducció d'emissions només és compatible amb un menor creixement o amb el decreixement econòmic.

Solucions transfrontereres al problema de les males herbes

Les espècies de males herbes continuen estenent-se i els costos per gestionar aquest problema segueixen augmentant tot i la implementació de millors pràctiques de maneig i l'esforç del personal de recerca i d'extensió que les promou entre els administradors de les terres.

Els espais verds urbans no beneficien la salut de tots

La creació de parcs i zones verdes en els nuclis urbans té efectes positius en la salut dels seus residents, de manera general.

L'investigador de l’ICTA-UAB Antoni Rosell-Melé obté una ERC Advanced Grant

L'investigador de ICTA-UAB Antoni Rosell-Melé ha estat guardonat amb un projecte "Advanced Grant" (AdvGr) del Consell Europeu de Recerca (ERC) per desenvolupar el projecte científic "Nou enfocament geoquímic per reconstruir la dinàmica paleo-atmosfèrica tropical" (PALADYN).

El coneixement indígena, clau per a l'èxit en la restauració d’ecosistemes

Els projectes de restauració ecològica que involucren les comunitats indígenes i locals de manera activa tenen resultats més exitosos.

El transport aeri, principal font de contaminació del turisme a Barcelona

Cada visitant de la ciutat de Barcelona produeix al dia una emissió de 96,9 kg CO2 eq, el que suposa una petjada de carboni equivalent a conduir un cotxe 410 quilòmetres sense parar.
Notícies
2nd ICTA-UAB SPRING SYMPOSIUM

Data: 2019-05-02

 

2nd ICTA-UAB SPRING SYMPOSIUM

Universitat Autònoma de Barcelona, 16th-17th May, 2019

 

About

ICTA-UAB is a multidisciplinary research center with a vibrant community working on different aspects of the environmental sciences, studying complex issues that range from ocean dynamics to socio-ecological interactions and doing so from a myriad of perspectives: from engineering to economics and from modelling to anthropology.

This year’s symposium aims at nurturing ongoing and future research / activity done in the center by creating a space for the whole ICTA-UAB community to learn from other fields of work and providing an opportunity for networking. The Symposium also aims to provide participants with an opportunity to gain experience in presenting their work to a broad audience.


Contributions

PhD students, researchers with less than 5 years of post-doctoral experience and administrative staff working at ICTA-UAB are invited to share their work.

Contributions can be submitted by March 1st using EasyChair and MUST comply with the template specifications in order to be considered. PAS members may submit their abstract in Catalan, Spanish or English and researchers can submit theirs in English. We especially encourage submissions presenting either scientific results from early career researchers that have not been yet presented at ICTA-UAB, or activities and main challenges faced by administrative staff, in both cases communicated in an understandable way for fellows working in other disciplines. Here is a guide to help you!

Research abstracts will be reviewed based on these criteria. A “send one, get one back” review approach will give us the opportunity to learn more about the work carried out at ICTA: each abstract will be reviewed through EasyChair by the corresponding author/presenter of another contribution to ICTASS19 who is not from the same research group or ICTA research line. Do not panic! We provide a rubric.

The scientific committee will assign accepted abstracts to either oral or poster presentations according to scientific quality and keeping a balance among the different research groups.

Best oral and poster contributions will receive a prize consisting of funding for publishing those scientific results in an open access journal or for presenting them at an international conference.

Program

Open Program

Book of abstracts


Here you will find useful documents:

1. How to write a conference abstract

2. ICTASS 2019 FAQs

 

Deadlines

Abstract submission1st March (closed)

Submissions are managed through Easychair System. See the instructions for authors.

Review submission5th April (check your email!)

Reviews are managed through Easychair System. See the instructions for reviewers.

Registration for participation15th April (open now!)

 

Venue

ICTA-UAB & SCIENCE FACULTY AUDITORIUM
Universitat Autònoma de Barcelona
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).
Barcelona, Spain.


Contact

ictass2019@gmail.com

Activitats ICTA