Els espais verds urbans no beneficien la salut de tots

La creació de parcs i zones verdes en els nuclis urbans té efectes positius en la salut dels seus residents, de manera general.

ERASMUS + Edu-BioMed: ICTA-UAB organitza tallers en les reserves de biosfera de Jabal Moussa i Shouf (Líban) dirigits a professors...

Des del proper 29 d'abril fins al 2 de maig, uns 40 professors i professionals d'institucions d'educació superior del Líban, Marroc, Espanya, França i Itàlia es reuniran en les dues Reserves de la Biosfera del Líban (Jabal Moussa i Shouf) per parlar sobre com millorar l'educació superior i la investigació acadèmica al Marroc i el Líban en el context de les Reserves de Biosfera Mediterrànies (BRs).

L'investigador de l’ICTA-UAB Antoni Rosell-Melé obté una ERC Advanced Grant

L'investigador de ICTA-UAB Antoni Rosell-Melé ha estat guardonat amb un projecte "Advanced Grant" (AdvGr) del Consell Europeu de Recerca (ERC) per desenvolupar el projecte científic "Nou enfocament geoquímic per reconstruir la dinàmica paleo-atmosfèrica tropical" (PALADYN).

L'agricultura urbana en terrats permet produir aliments sans, frescos i sostenibles

La implementació d'horts urbans als terrats dels edificis permetria produir aliments agrícoles frescos, sans i sostenibles per garantir la sobirania alimentària de les ciutats, cada vegada més poblades.

Es preveuen nivells de pol·len molt alts per a aquesta primavera

Les pol·linitzacions d’aquesta primavera i estiu començaran en el moment habitual però seran molt importants.

El coneixement indígena, clau per a l'èxit en la restauració d’ecosistemes

Els projectes de restauració ecològica que involucren les comunitats indígenes i locals de manera activa tenen resultats més exitosos.

Els canvis futurs en el benestar humà dependran més de factors socials que de factors econòmics

Els canvis en la percepció del benestar personal que es produiran en les properes tres dècades a nivell global, dependran en major mesura de factors socials que d'aspectes macroeconòmics.

Els mesos rècord de pluja i de sequera van augmentar en les regions de tot el món: el canvi climàtic impulsa les precipitacions...

Cada vegada més es registren nivells extrems de precipitacions en regions de tot el món, el que desencadena rècords de nivells de pluja i de sequera, segons mostra un estudi recent en què ha participat l'investigador de l'ICTA-UAB Finn Mempel.

Èxit a l'ICTA-UAB: sis beques ERC en 3 anys

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha rebut sis ajuts del Consell Europeu de Recerca (ERC) en tres anys, durant el període comprès entre finals del 2015 i finals del 2018. Cadascun d’aquests projectes (dotats d’entre 1.

El transport aeri, principal font de contaminació del turisme a Barcelona

Cada visitant de la ciutat de Barcelona produeix al dia una emissió de 96,9 kg CO2 eq, el que suposa una petjada de carboni equivalent a conduir un cotxe 410 quilòmetres sense parar.

La investigadora de l'ICTA-UAB Gara Villalba rep un ERC Consolidator Grant

El Consell Europeu de Recerca (ERC per les seves sigles angleses, «European Research Council») ha anunciat els 291 guanyadors de la seva convocatòria de subvencions de consolidació.

L’ICTA-UAB rep un Erasmus + per a un projecte sobre educació i recerca a les reserves de la biosfera

Per primera vegada en la seva història, l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha estat distingit amb prop d'1 milió d'euros per part de la Comissió Europea a través del programa de finançament Erasmus+.

L’ICTA-UAB contribueix a tendir ponts entre ciència i societat al 100xCiencia.3

L'ICTA-UAB va estar present en el 100xCiencia.3 "Tendint ponts entre ciència i societat", l'esdeveniment anual de l'Aliança SOMMa que va tenir lloc el passat 15 de novembre al CNIO de Madrid.

Els ciutadans prefereixen els paisatges que combinen naturalesa amb infraestructura construïda

Un estudi pioner analitza les fotografies compartides pels ciutadans a les xarxes socials per avaluar la consideració estètica dels paisatges naturals.

Les pesqueres artesanals cogestionades afavoreixen millores socials i ecològiques

El model de cogestió de les petites agrupacions de pescadors contribueix a una major abundància i hàbitats de les espècies.

Neix L’Observatori del Besòs: un projecte de seguiment de la qualitat dels sistemes fluvials de la conca

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a través de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), i el Consorci Besòs Tordera avaluaran l’estat de qualitat a llarg termini de la conca del Besòs gràcies a la creació de l’Observatori del Besòs.

El canvis en la circulació atlàntica provoquen que l'aigua amb menys oxigen envaeixi el Golf de Saint Lawrence del Canadà

El Golf de Saint Lawrence ha experimentat un escalfament i pèrdua d'oxigen més ràpida que qualsevol altre oceà del planeta.

Nova 'Guia de benvinguda' a l'ICTA-UAB

Ja teniu a la vostra disposició la nova 'Guia de Benvinguda' de l'ICTA-UAB. El document pretén ajudar a descobrir els fonaments del programa de doctorat, l'estructura de ICTA-UAB, etc.
Notícies
2nd ICTA-UAB SPRING SYMPOSIUM

Data: 2019-03-18

 

2nd ICTA-UAB SPRING SYMPOSIUM

Universitat Autònoma de Barcelona, 16th-17th May, 2019

 

About

ICTA-UAB is a multidisciplinary research center with a vibrant community working on different aspects of the environmental sciences, studying complex issues that range from ocean dynamics to socio-ecological interactions and doing so from a myriad of perspectives: from engineering to economics and from modelling to anthropology.

This year’s symposium aims at nurturing ongoing and future research / activity done in the center by creating a space for the whole ICTA-UAB community to learn from other fields of work and providing an opportunity for networking. The Symposium also aims to provide participants with an opportunity to gain experience in presenting their work to a broad audience.

 


Contributions

PhD students, researchers with less than 5 years of post-doctoral experience and administrative staff working at ICTA-UAB are invited to share their work.

Contributions can be submitted by March 1st using EasyChair and MUST comply with the template specifications in order to be considered. PAS members may submit their abstract in Catalan, Spanish or English and researchers can submit theirs in English. We especially encourage submissions presenting either scientific results from early career researchers that have not been yet presented at ICTA-UAB, or activities and main challenges faced by administrative staff, in both cases communicated in an understandable way for fellows working in other disciplines. Here is a guide to help you!

Research abstracts will be reviewed based on these criteria. A “send one, get one back” review approach will give us the opportunity to learn more about the work carried out at ICTA: each abstract will be reviewed through EasyChair by the corresponding author/presenter of another contribution to ICTASS19 who is not from the same research group or ICTA research line. Do not panic! We provide a rubric.

The scientific committee will assign accepted abstracts to either oral or poster presentations according to scientific quality and keeping a balance among the different research groups.

Best oral and poster contributions will receive a prize consisting of funding for publishing those scientific results in an open access journal or for presenting them at an international conference.


Here you will find useful documents:

1. How to write a conference abstract

2. ICTASS 2019 FAQs

 

Deadlines

Abstract submission: 1st March (closed)

Submissions are managed through Easychair System. See the instructions for authors.

Review submission: 5th April (check your email!)

Reviews are managed through Easychair System. See the instructions for reviewers.

Registration for participation: 15th April (open now!)

 

Venue

ICTA-UAB & SCIENCE FACULTY AUDITORIUM
Universitat Autònoma de Barcelona
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès).
Barcelona, Spain.


Contact

ictass2019@gmail.com

 

LOOKING FORWARD TO SEEING YOU AT ICTASS2019!!

The organizing team

Activitats ICTA