L’ICTA-UAB organitzarà la Conferència Internacional sobre Canvis de Vida Baixos en Carboni

L'ICTA-UAB acollirà la International Conference 2020 on Low-Carbon Lifestyle Changes amb l'objectiu d'explorar el paper dels canvis d'estils de vida en la mitigació del canvi climàtic.

L’associació Amics de la UAB premia l’ICTA-UAB

L’ICTA-UAB rebrà un dels premis que l’associació Amics de la UAB lliura cada any en el marc de la Festa Amics UAB.

La presència de ferro a l'aigua, clau per explicar la quantitat i distribució dels peixos en els oceans

Les persones tendeixen a prestar més atenció a la quantitat d'aliments que consumeixen que a la riquesa de la seva dieta en micronutrients essencials com el ferro.

Els residus miners abocats a la badia de Portmán segueixen alliberant metalls al mar 25 anys després del seu cessament

Les aigües del mar mediterrani continuen rebent metalls dissolts del dipòsit de residus miners de la badia de Portmán (Múrcia) 25 anys després del cessament de l’activitat minera.

Un nou projecte ICTA-UAB avaluarà els impactes dels micro i nanoplàstics en els oceans tropicals i temperats

Un nou projecte liderat per la investigadora de l'ICTA-UAB Patrizia Ziveri és un dels cinc projectes seleccionats per rebre finançament de la Iniciativa de Programació Conjunta Mars i Oceans Productius i Saludables (Oceans JPI).

El Big Data revela una extraordinària unitat subjacent a la diversitat de la vida

Un estudi de l'ICTA-UAB assenyala el creixement com a element clau per explicar el funcionament de tots els éssers vius.

Jeroen van den Bergh, doctor honoris causa per l'Open University dels Països Baixos

L’economista ambiental de l’ICTA-UAB Prof. Dr. Jeroen van den Bergh va ser anomenat doctor honoris causa per la Open University dels Països Baixos.

L'Acord de París es veu obstaculitzat per promeses inconsistents, segons un estudi de l'ICTA-UAB

Les promeses de l'Acord Climàtic de París realitzades per alguns països podrien no ser tan ambicioses com semblen, segons un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB).

Troben altes concentracions de plom en la fauna silvestre de l'Amazònia

Investigadors de l'ICTA-UAB i de la UVic-UCC han detectat concentracions de plom elevades en mostres de fauna salvatge de l'Amazònia peruana, originades per la munició de plom i la contaminació relacionada amb l'extracció petroliera.

Mesuren el potencial dels boscos per alentir el canvi climàtic

Els boscos pirinencs, cornisa cantàbrica i Galícia mostren un important potencial per acumular quantitats encara més grans de diòxid de carboni en el futur i així ajudar a frenar l'augment en les concentracions del gas CO2 que està escalfant el planeta.

Per què els ambientalistes mengen carn?

Un estudi de l'ICTA-UAB analitza els motius pels quals científics conscienciats amb el medi ambient no renuncien al consum de carn, causant d'importants impactes ambientals al planeta.

La gestió del verd urbà permet incrementar la presència d’ocells a les ciutats

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies, segons un estudi científic realitzat per investigadors de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) que analitza quines estratègies cal implementar sobre la vegetació urbana per aconseguir “naturalitzar” les ciutats afavorint l’entrada de flora i fauna.

El riu Ebre aboca anualment 2.200 milions de microplàstics al Mar Mediterrani

Un estudi de l'ICTA-UAB analitza la distribució i concentració de microplàstics procedents d'un dels principals rius de la Mediterrània occidental.

Un projecte europeu ofereix ajuda per crear hivernacles a cobertes

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha obert una convocatòria que pretén donar suport a nous projectes d'hivernacles en cobertes, en el marc del Projecte GROOF.

L’ICTA-UAB participa al projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Bracelona (ICTA-UAB) és una de les institucions impulsores d’un projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics per disminuir l’impacte de les altes temperatures de l’estiu.

Un estudi desestima les polítiques de creixement verd per fer front a l'emergència ecològica

Investigadors de l'ICTA-UAB i de la Goldsmiths University of London indiquen que la reducció d'emissions només és compatible amb un menor creixement o amb el decreixement econòmic.
Notícies
ICTA-UAB to hold the workshop "Climate in Transition: An Interdisciplinary Interrogation of Global Environmental Change"

Data: 2019-04-26

 

Call for expressions of interest

Climate in Transition:  An Interdisciplinary Interrogation of Global Environmental Change
 

Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB),
Universitat Autònoma de Barcelona,
29-30 April, 2019

 

About

The aim of this workshop is to encourage interdisciplinary debate about the role of transitions in responding to climate change and to facilitate cross-disciplinary learning. Many conferences focus on the communication of completed research, with few opportunities for critical debate on research directions and objectives. We are seeking to encourage critical debate on transitions thinking from many disciplinary perspectives and to facilitate international dialogue, collaboration and mentoring. At the end of the two days we anticipate that the debate will lead to new research collaborations.

We invite researchers and practitioners from all disciplines interested in transition debates to join us for a two-day workshop (29 - 30 April 2019). Prominent international researchers will introduce participants to transition-related concepts, case studies and debates. Thematic discussions will allow participants to interact with experts from different disciplines, create a network of contacts and contribute insights about the role of transitions in their field.

 

Confirmed keynote speakers:
Profesor Vanesa Castan Broto (University of Sheffield)
Junior Professor Sina Leipold (University of Freiburg)
Professor Stefan Rahmstorf (University of Potsdam, Potsdam Institute for Climate Impact Research)
Professor Éric Pineault (Postwachstumskolleg Jena, L'Université du Québec à Montréal)

 

See the attached Flyer for more information about the workshop.

 

Contributions

You are invited to submit an expression of interest of a maximum of 200 words outlining: why you are interested in attending; what you believe the key questions are for transitions research; and why you would benefit from participating. We welcome people from all disciplines (from social to natural sciences and engineering).

 

Deadlines

Submission expression of interest*: 27 March

https://easychair.org/cfp/cit2019 (creating an account is a necessary first step)

* Submissions are managed through EASYCHAIR System.

Participants will be notified by: 29 March

 

Venue

Room Z022/023
Universitat Autònoma de Barcelona
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
Barcelona, Spain.

Contact

cit2019@easychair.org

 

Activitats ICTA