Els residus miners abocats a la badia de Portmán segueixen alliberant metalls al mar 25 anys després del seu cessament

Els residus miners abocats a la badia de Portmán segueixen alliberant metalls al mar 25 anys després del seu cessament.

Un nou projecte ICTA-UAB avaluarà els impactes dels micro i nanoplàstics en els oceans tropicals i temperats

Un nou projecte liderat per la investigadora de l'ICTA-UAB Patrizia Ziveri és un dels cinc projectes seleccionats per rebre finançament de la Iniciativa de Programació Conjunta Mars i Oceans Productius i Saludables (Oceans JPI).

El Big Data revela una extraordinària unitat subjacent a la diversitat de la vida

Un estudi de l'ICTA-UAB assenyala el creixement com a element clau per explicar el funcionament de tots els éssers vius.

Jeroen van den Bergh, doctor honoris causa per l'Open University dels Països Baixos

L’economista ambiental de l’ICTA-UAB Prof. Dr. Jeroen van den Bergh va ser anomenat doctor honoris causa per la Open University dels Països Baixos.

L'Acord de París es veu obstaculitzat per promeses inconsistents, segons un estudi de l'ICTA-UAB

Les promeses de l'Acord Climàtic de París realitzades per alguns països podrien no ser tan ambicioses com semblen, segons un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB).

Troben altes concentracions de plom en la fauna silvestre de l'Amazònia

Investigadors de l'ICTA-UAB i de la UVic-UCC han detectat concentracions de plom elevades en mostres de fauna salvatge de l'Amazònia peruana, originades per la munició de plom i la contaminació relacionada amb l'extracció petroliera.

Mesuren el potencial dels boscos per alentir el canvi climàtic

Els boscos pirinencs, cornisa cantàbrica i Galícia mostren un important potencial per acumular quantitats encara més grans de diòxid de carboni en el futur i així ajudar a frenar l'augment en les concentracions del gas CO2 que està escalfant el planeta.

Per què els ambientalistes mengen carn?

Un estudi de l'ICTA-UAB analitza els motius pels quals científics conscienciats amb el medi ambient no renuncien al consum de carn, causant d'importants impactes ambientals al planeta.

La gestió del verd urbà permet incrementar la presència d’ocells a les ciutats

Incrementar la biodiversitat del verd urbà permetria augmentar la presència d’aus passeriformes a les ciutats mediterrànies, segons un estudi científic realitzat per investigadors de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) que analitza quines estratègies cal implementar sobre la vegetació urbana per aconseguir “naturalitzar” les ciutats afavorint l’entrada de flora i fauna.

El riu Ebre aboca anualment 2.200 milions de microplàstics al Mar Mediterrani

Un estudi de l'ICTA-UAB analitza la distribució i concentració de microplàstics procedents d'un dels principals rius de la Mediterrània occidental.

Un projecte europeu ofereix ajuda per crear hivernacles a cobertes

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) ha obert una convocatòria que pretén donar suport a nous projectes d'hivernacles en cobertes, en el marc del Projecte GROOF.

L’ICTA-UAB participa al projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Bracelona (ICTA-UAB) és una de les institucions impulsores d’un projecte que habilitarà 10 escoles de Barcelona com a refugis climàtics per disminuir l’impacte de les altes temperatures de l’estiu.

Un estudi desestima les polítiques de creixement verd per fer front a l'emergència ecològica

Investigadors de l'ICTA-UAB i de la Goldsmiths University of London indiquen que la reducció d'emissions només és compatible amb un menor creixement o amb el decreixement econòmic.

El coneixement indígena, clau per a l'èxit en la restauració d’ecosistemes

Els projectes de restauració ecològica que involucren les comunitats indígenes i locals de manera activa tenen resultats més exitosos.

El transport aeri, principal font de contaminació del turisme a Barcelona

Cada visitant de la ciutat de Barcelona produeix al dia una emissió de 96,9 kg CO2 eq, el que suposa una petjada de carboni equivalent a conduir un cotxe 410 quilòmetres sense parar.
Notícies
Dr. Martí Boada, Premi Turisme Rural Sostenible

Data: 2019-06-04


L’investigador de l’ICTA-UAB Dr. Martí Boada va ser guardonat amb un dels premis de Turisme Rural Sostenible atorgats per la Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya, amb el suport de la Diputació de Barcelona, entre d’altres institucions. Els premis tenen com a objectiu reconéixer l’esforç de les institucions, administracions, persones i empreses que contribueixen de forma decisiva a impulsar i promoure el turisme sostenible a la Catalunya rural.

El Dr. Martí Boada va obtenir el Reconeixement Especial a una trajectòria exemplar i llarga en defensa d’un futur més sostenible, i per l’estudi i la defensa del patrimoni natural, així com pels seus esforços en la divulgació entre la societat catalana.

En aquesta tercera edició, s’han convocat set modalitats de premis i s’ha incorporat un premi internacional destinat a donar visibilitat a les bones pràctiques sostenibles en els allotjaments rurals europeus. Així doncs, a més del guardó al Dr. Boada és la reconèixer la millor iniciativa per impulsar la sostenibilitat en l’activitat turística, a la Projecte Gratitud Pallars; millor iniciativa de desenvolupament rural a través del turisme, Botigues antigues de Calaf i Rutes agroalimentàries del Lluçanès; de posada en valor turístic del patrimoni cultural, a Centre d’Interpretació de la Pedra Seca; de pràctiques sostenibles en els allotjaments rurals catalans, a Masia Spa Can Pascol; de pràctiques sostenibles en el sector de la restauració, a l’Hotel Muntanya Prullans i de pràctiques sostenibles en allotjaments rurals europeus, a l’Allotjament Rural Le Grange d’Ychippe.
A l’acte hi va participar el diputat de turisme en funcions, Miquel Sàmper, qui va posar en relleu l’aposta de la Diputació per la sostenibilitat i la potenciació del turisme en el conjunt de la demarcació com a formula per generar valor i aportar prosperitat al territori.

La finalitat d’aquests premis és contribuir a fer difusió de les millors iniciatives en el camp de la sostenibilitat per tal d’impulsar el creixement del turisme a les àrees rurals de forma cada vegada més sensibilitzada en el respecte a l’entorn.

Activitats ICTA